Harmonie

De koninklijke harmonie De Ware Vrienden is een VZW uit het centrum van Zolder. Repetities gaan door in de harmoniezaal in de Dorpsstraat 78 te 3550 Heusden-Zolder, telkens op maandagavond van 19u30 tot 21u30. Er zijn ongeveer 70 spelende leden, dirigent is Ronny Ramaekers.

harmonie

Gedurende het jaar zijn er een aantal vaste concerten, zijn er gastoptredens en is er een repetitieweekend of concertreis. Daarnaast versterken we het groepsgevoel door een jaarlijks ledenfeest, een eetdag, en een familiedag. Iedereen die interesse heeft om muziek te spelen of om een ondersteunende functie uit te oefenen, is welkom op maandagavond!

De dirigent

Ronny Ramaekers begon zijn muzikale studies aan de stedelijke muziekacademie te Hasselt. Hier behaalde hij de zilveren stadsmedaille en gouden staatsmedaille voor Klarinet en Kamermuziek. Hij behaalde tevens een eerste prijs kamermuziek op de Nationale Pro-civitatae wedstrijd.

Ronny@work

Nadien studeerde hij klarinet bij de heer Walter Boeykens aan het Kon. conservatorium te Antwerpen en bij de heer Leo Van Tol aan het conservatorium te Maastricht. Hier behaalde hij het diploma uitvoerend musicus voor klarinet en het praktijkdiploma hafa-direktie. Nadien behaalde hij nog een eerste prijs Basklarinet bij de heer Jan Guns aan het Kon. conservatorium te Antwerpen.

Ondertussen werd Ronny Ramaekers ook ontdekt als dirigent en dirigeerde hij verscheidene korpsen, waar hij diverse wedstrijdtitels mee gehaald heeft, en bleef hiermee een veelgevraagd gastdirigent in verscheidene korpsen in Nederland en België.

Beroepsmatig was Ronny werkzaam als basklarinettist (solist alt klarinet, bassethoorn) bij het groot Harmonieorkest van de Gidsen en vervangt hij regelmatig in diverse symfonische orkesten en kamermuziekgroepen in België. Sinds 2005 maakt hij ook deel uit van het klarinettenkwartet Clari’good.

Sinds januari 2011 is Ronny actief als dirigent bij de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden Zolder.

Foto’s

Bekijk onze foto’s op onze online gallerij.

We plaatsen foto’s van onze activiteiten op deze website. De foto’s worden met de grootste zorg geselecteerd. Het is nooit de bedoeling op een of andere manier aanstoot te geven. Indien u denkt het onderwerp van een foto te zijn en u wenst deze te laten verwijderen, dan kan dat met een eenvoudig verzoek via info@dewarevriendenzolder.be.