Jeugdharmonie

De juniors is een groep met als doel beginnende muzikantjes voor te bereiden op het harmonieorkest. In deze groep leren de kinderen/jongeren allerlei nieuwe elementen van de muziek: samenwerken met een dirigent, leren samenspelen, verschillende muziekgenres leren spelen,… Veel plezier maken is in deze groep de boodschap! juniorsOp dit moment bestaat de groep uit 15 spelende jongeren en een aantal versterkende ervaren muzikanten om de startende muzikantjes te ondersteunen. Je speelt dus zeker niet alleen, maar je wordt geholpen door andere muzikanten. Het orkest wordt geleid door Kristof Smullenberghs. Hij speelt zelf al jaren mee in het harmonieorkest. Als je 1 jaar notenleer hebt gevolgd en vervolgens 1 jaar een blaasinstrument of slagwerk bespeelt, zullen we je met open armen ontvangen. Via leuke muziek, minimum één concert per jaar en nog een hoop andere fijne activiteiten zal je je zeker niet vervelen! De repetities vinden plaats in ons lokaal op zondagvoormiddag van 10.00 tot 11.30 uur.

De dirigent

Kristof Smullenberghs zette zijn eerste stappen in de muziekwereld op 9-jarige leeftijd. Een jaar later ging hij ‘aan de slag’ als percussionist, om twee jaar later een carriereswitch naar klarinet net maken. Zijn hogere studies deed Kristof aan het Conservatorium van Antwerpen bij docent Walter Boeykens.
Naast klarinet speelt Kristof ook saxofoon en slagwerk. Hij is dirigent sinds zijn 19de en dirigeert momenteel bij Harmonie Concordia Tongeren.