Jeugdharmonie

Logo Juniors

De juniors is een groep met als doel beginnende muzikantjes voor te bereiden op het harmonieorkest. In deze groep leren de kinderen/jongeren allerlei nieuwe elementen van de muziek: samenwerken met een dirigent, leren samenspelen, verschillende muziekgenres leren spelen,… Veel plezier maken is in deze groep de boodschap! juniorsOp dit moment bestaat de groep uit 15 spelende jongeren en een aantal versterkende ervaren muzikanten om de startende muzikantjes te ondersteunen. Je speelt dus zeker niet alleen, maar je wordt geholpen door andere muzikanten. Het orkest wordt geleid door Kristof Smullenberghs. Hij speelt zelf al jaren mee in het harmonieorkest. Als je 1 jaar notenleer hebt gevolgd en vervolgens 1 jaar een blaasinstrument of slagwerk bespeelt, zullen we je met open armen ontvangen. Via leuke muziek, minimum één concert per jaar en nog een hoop andere fijne activiteiten zal je je zeker niet vervelen! De repetities vinden plaats in ons lokaal op zondagvoormiddag van 10.00 tot 11.30 uur.

De dirigent: Lieve Briers

Thuis werd er veel muziek gemaakt en we hebben het dan ook met de paplepel meegekregen.

Zus Miet zorgde voor een heerlijk bedje van warme bastonen en ik mocht wat rondfladderen met mijn hobootje in mama’s buik.

Thuis werd er veel muziek gemaakt, we hebben het dan ook met de paplepel meegekregen.
Zus Miet zorgde voor de warme bastonen waarop ik fijn kon rondfladderen met mijn hobootje in mama’s buik. 
Een gezin waar papa muziek schreef zodat we met de 6 zussen recepties, misvieringen enz. mochten opluisteren.


Nu zoveel jaren later kijk ik terug op een periode waar ik de muziek en zeker mijn hobo nog meer ben gaan appreciëren.
Het Genker Jeugdorkest, het harmonieorkest van de muziekschool in Mechelen, ’t FUNdament, de fanfare uit Testelt en last but not least de Ware Vrienden uit Zolder.


Allemaal verenigingen waar ik me als hoboïst heb kunnen ontplooien, net zoals de vele solistenwedstrijden waar ik veel heb bijgeleerd.
Nu ben ik fier dat ik de jeugd van Zolder onder mijn vleugels mag nemen. 
Durven spelen, plezier hebben in het musiceren, bijleren door fouten te maken, …
Allemaal zaken die ik hen wil bijbrengen.

Maar het allerbelangrijkste, hen doen beseffen dat niets mooier is dan SAMEN muziek te maken.
Daar doe ik het voor!