36ste grote smuldag


Op zondag 26 november houden wij onze 36ste grote smuldag. Kaarten zijn te verkrijgen bij alle leden van de harmonie of via eetdag@dewarevriendenzolder.be

Sfeervol Halloweenconcert


De Juniors gaven voor de allereerste keer een zelfstandig concert, en dat in Halloweensfeer. De jongeren hadden daarbij geen enkele moeite gespaard om alles in de zaal en zichzelf in een Halloweenkleedje te hullen. Bovendien hadden ze duidelijk keihard gerepeteerd om een knap concertprogramma in elkaar te steken. De aanwezigen – die ook nog konden genieten van soep, hotdogs en cupcakes – hebben er met volle teugen van genoten.

De verrassing van de avond kwam van Ruben Aerts, die een dubbel debuut maakte als gastdirigent. Hij bracht een zelfgemaakt arrangement van Rammstein’s Mein Hertz Brennt.

De opbrengst van dit evenement gaat naar de Warmste Week, dat dit jaar het thema “Opgroeien zonder zorgen” omarmt.

De toekomst oogt veelbelovend


Bij de Juniors is op 26 augustus het nieuwe muzikale jaar van start gegaan, met opnieuw enkele nieuwe muzikantjes die we mochten verwelkomen. Samen met wat iets minder jonge muzikantjes gaven ze na enkele uren repeteren een eerste concert voor familie en vrienden, met dit jaar zelfs een verrassend doedelzakoptreden. Internetgazet en Rudi Coomans kwamen foto’s maken en schreven er een kort artikel over.

Dirk Willems – 30 jaar vaandeldrager

Dirk is dit jaar al 30 jaar onze vaste trotse vaandeldrager en is steeds trouw op post. En dat lieten we niet onopgemerkt voorbijgaan. De harmonie trakteerde hem op een muzikaal eerbetoon, en kreeg uit de handen van onze voorzitster een attentie in de vorm van een ingekaderde fotocollage en een doosje zelfgemaakte pralines.

Dawn of a New Day

In een volgelopen balzaal van CC Muze gaf de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden Zolder zaterdagavond een indrukwekkend concert onder de noemer ‘Dawn of a New Day‘. Alles stond symbool voor een nieuwe start: na corona, met een nieuwe dirigent, nieuwe werken op het repertorium,…

Habemus dirigentem

Eind juli publiceerden we een vacature voor een nieuwe dirigent. Wel, we hebben er eentje gevonden! Gisteren hadden we de eerste repetitie met Gilles De Meester, 35 lentes jong, dirigent, slagwerker en trombonist. Wat ons betreft een uitstekende combinatie!

Voor een uitgebreider CV neem je best een kijkje op onze harmonie-pagina. Nieuwsberichting in de lokale media kan je vinden op de Internetgazet Heusden-Zolder en Nieuws Heusden-Zolder.

Habemus dirigentem

Het Latijnse woord “dirigentus” bestaat niet. Een woord dat wel in de goede richting gaat en past: “Habemus dirigentem!” Nog kort de taalkundige verklaring: “dirigens” (= “hij die leidt”), een participium praesens dat verbogen wordt als een adjectief van de 2e klasse. Daarvan is de accusatief mannelijk enkelvoud “dirigentem” want het woord is het lijdend voorwerp in de zin. (met dank aan Roger Quetin)

Wij zoeken een dirigent!

Wij zoeken een enthousiaste en deskundige dirigent die met veel plezier de muzikale leiding op zich neemt van ons harmonieorkest. Interesse? Klik op de afbeelding hieronder om de volledige vacature te downloaden!

KIDS KICK-OFF 2021

De zomervakantie is begonnen, tijd om de inschrijvingen van de Kids Kick-off 2021 te lanceren! Klik hieronder op het miniatuur om de PDF met meer informatie te openen!

Harmonie De Ware Vrienden: boek- en bierverkoop

2020 moest een feestjaar worden, een jaar vol muziek en vriendschap. Helaas heeft het corona-virus er anders over beslist. Onze huisbrouwer Ludo Van Even brouwde ons eigen bier, Ware Vriend, en Bart Demyttenaere schreef een pracht van een jubileumboek. Ben jij ook benieuwd naar ons boek en het bier?

Je kan bestellen via onze webshop: webshop.dewarevriendenzolder.be

Zodra we jouw bestelling ontvangen, zorgen we ervoor dat je binnen de week jouw pakket kan komen afhalen. We nemen daarvoor contact met jou op. Woon je in Heusden-Zolder en wil je graag een levering aan huis? Dat kan ook! Voor 5€ brengen we jouw pakket aan huis en krijg je er 1 Ware Vriend-bier bovenop.

 

Foto-wedstrijd

Maak een leuke foto met jouw boek en post hem op Facebook met hashtag #150khdwv en vermeld webshop.dewarevriendenzolder.be. De meest originele foto wint een bierpakket! Bij een gelijke stand wint de foto met de meeste likes.