150 Jaar K.H. De Ware Vrienden

Jubileumconcert 29 februari 2020 – Balzaal CC Muze!

Dit feestelijke concert opent het jubileumjaar. Samen met solist Roeland Henkens, eerste trompettist bij de Noorse Opera, en een hele reeks oud-muzikanten voorzien we een avondvullend programma.

 

Peter en de Wolf 2 & 3 mei – CC Muze & ZLDR Luchtfabriek

Peter en de Wolf, het bekende muzikale sprookje van Sergei Prokofiev komt helemaal tot leven. Samen met Vrije Basisschool Bolderberg, CVO De Verdieping, schrijver Bart Demyttenaere, Cultuurcentrum Muze, Kunstacademie Heusden-Zolder en zandkunstenaar Immanuel Boie werkten we een totaalbeleving uit. Een tentoonstelling van kunstwerken van Basisschool Bolderberg en Kunstacademie Heusden-Zolder in ZLDR Luchtfabriek, vertelling van Bart Demyttenaere, muziek van onze harmonie en beeld van Immanuel Boie zullen zorgen voor een indrukwekkende voorstelling. Het geheel wordt technisch en organisatorisch ondersteund door CC Muze en CVO De Verdieping.

Met veel trots mogen we vermelden dat onze harmonie met dit project één van de drie genomineerden is voor de Vlamo Award 2020!

Feestweekend 8/9/10 mei 2020 – Spiegeltent!

8 mei 2020

Boekvoorstelling

In 2020 viert Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden uit Zolder haar honderdvijftigjarig bestaan. Met ruim zestig muzikanten en meer dan honderd actieve vrijwilligers staat deze vereniging model voor alle andere hardwerkende verenigingen in ons land. De liefde voor muziek en elkaars gezelschap vormen de basis waarop de harmonie is geënt. Senioren ontmoeten jonge spelertjes, vrouwen en mannen besturen samen de vereniging, mensen met een totaal verschillende achtergrond en opleiding delen vreugde en verdriet. Elke vereniging is een doeltreffend wapen tegen de oprukkende eenzaamheid. In harmonie. De kracht van het middenveld is een ode aan elke vrijwilliger die zich onbaatzuchtig inzet voor een warm gemeenschapsleven.

Dit boek is tot stand gekomen met steun van Erfgoedcel Mijn-Erfgoed. Op 8 mei wordt het boek voorgesteld in onze spiegeltent met muzikale intermezzi gebracht door onze juniors!

 

 

Biervoorstelling

We hebben enkele brouwers in onze vereniging. Ons harmoniebier ‘Ware Vriend’ zal worden voorgesteld en een feestpakket kan worden aangekocht!

 

 

9 mei 2020

Gezellige kindermatinee

Met optredens van de muziekacademie, pannenkoeken en een lekker drankje maken we er een gezellige boel van!

Niichimusic

De feestavond wordt ingezet door Nichiimusic, een 4-koppig ensemble met zangeressen/muzikanten. Onze eigen Catho Cambré en Fien Mangelschots maken deel uit van dit ensemble. Je kan ze op Facebook vinden én liken!

 

 

Along comes Mary

Daarna is het de beurt aan de lokale maar bijna wereldberoemde band ‘Along comes Mary‘. Gewapend met een strakke band kleurt Mary onstuimig buiten de lijnen waarmee jazzland is afgebakend. Ze gooit alles in de strijd om u van bij uw kraag de dansvloer op te sleuren. Hits uit de jaren ’40, ’50 en ’60 worden nieuw leven ingeblazen. Swing, vrolijke lindyhop, stomende rock ’n roll en gospel passeren zeker de revue!

The Modest Men

De afterparty is voor The Modest Men! Met de perfecte cocktail van Swing, Jazz, fifties R&B, Boogaloo, Sk, 6T’s Beat, 6T’s Funk, Rocksteady en Soul zorgen zij voor een feestje tot in de vroege uurtjes. Ambiance verzekerd!

 

 

10 mei 2020

Concertnamiddag met BBQ

Terwijl men aanschuift aan een lekkere BBQ, concerteren onze buurharmoniën (Eigen Volk Viversel, De Verenigde Vrienden Heusden en De Heidegalm Berkenbos) van Heusden-Zolder erop los! Zij worden nog aangevuld door Die Lustigen Egerländer, een blaaskapel uit Houthalen, het harmonieorkest van Okra Limburg en ’t Fundament, een muzikaal ensemble uit Genk.

16 oktober 2020

Op 16 oktober nodigen we de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen uit voor een concertavond. Na afloop van het concert is het mogelijk ook deel te nemen aan de receptie.

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen bestaat uit een groot harmonieorkest van 84 streng geselecteerde musici, allen titularis van verschillende Eerste Prijzen van onze Koninklijke Conservatoria, en een trompetterkorps van 19 trompetters. Sinds haar ontstaan in 1832 heeft deze Muziekkapel door haar uitzonderlijke kwaliteiten zowel specialisten, onder wie talloze grote componisten – gaande van Berlioz tot Strawinski -, als het grote publiek in binnen- en buitenland weten te boeien. Geregeld verkiezen grote buitenlandse componisten, zoals onlangs Roger Boutry en Derek Bourgeois, hun werken door het Groot Harmonieorkest van de Gidsen te laten creëren of zelfs op CD te laten opnemen. Toch heeft dit eliteharmonieorkest zich sinds lang in de eerste plaats geroepen gevoeld om muziek van eigen bodem, zoveel mogelijk originele harmoniemuziek, te propageren. Dit gebeurt door concertreizen, radio-uitzendingen en CD-opnames.

19 december 2020

Als afsluiter van ons feestjaar nodigen we klarinettenkwartet Foursome uit. Foursome, met onze eigen dirigent Ronny Ramaekers, brengt muziek van uiteenlopende genres: van klassiek (Mozart, Schubert) over modern (Piazzolla, Gershwin) tot eigen arrangementen van klassiekers uit het lichtere genre.